El 2024 han col·laborat amb nosaltres 6.929 persones.
Comptem amb tu per seguir treballant en una reflexió que doti de sentit i convidi a una acció transformadora. Volem ser 7.000! Suma-t'hi!
 

La igualtat, una fita pendent

92
Quadern
Data de publicació: 
Setembre 1999

Entre els reptes que té pendents el Tercer Mil·lenni, potser el més sagnant és l’abandó d’aquell ideal de la igualtat, proclamat per la modernitat i per la Revolució Francesa. Aquest quadern pretén explicar per què s’ha produït aquesta traïció a la igualtat (l’autor hauria volgut afegir-hi una segona part més sociopolítica, que les dimensions del quadern feien impossible). Diguem només que la igualtat s’ha abandonat perquè no es tenia un sentit per lluitar per ella.L’autor ho mostra amb una anàlisi del pensament filosòfic de la modernitat. Tot i que creiem que el quadern és diàfan i clar, això no impedeix que pugui resultar una mica més dur per a aquells que no estan familiaritzats amb el llenguatge filosòfic i, en el nostre món tan especialitzat, ningú no té per què estar familiaritzat amb tots els llenguatges. N’hi hauria prou amb dir-li al lector que no es preocupi si troba que no entén alguna cosa. Que potser el capítol primer li pot resultar difícil, però que si segueix llegint, s’anirà familiaritzant amb el llenguatge de l’autor i, al final, tindrà probablement una intuïció suficient de les seves tesis.

Autor/a

Llicenciat en Filosofia i en Ciències Polítiques (UAB), i post-graduat en Humanitats (UPF). Ha estat diputat al Parlament de Catalunya pel grup PSC-CpC. És professor de Ciències Socials d’ESADE (URL). Ha publicat diversos assaigs en l’àmbit de la filosofia política, de la relació entre religió i política, de crítica social i econòmica, o sobre actualitat política. Ha publicat amb Cristianisme i Justícia "La igualtat, una fita pendent" (quadern 92, octubre 1999) i "Autoritat mundial. Per a un lideratge planetari legítim" (quadern 134, juliol 2005). És membre de l'equip de Cristianisme i Justícia.

Ajuda'ns a difondre la tasca de Cristianisme i Justícia    Col·labora