El 2024 han col·laborat amb nosaltres 6.929 persones.
Comptem amb tu per seguir treballant en una reflexió que doti de sentit i convidi a una acció transformadora. Volem ser 7.000! Suma-t'hi!
 

Conflictes oblidats

22
Col·lecció Virtual
Data de publicació: 
Juny 2021

Visibilitzar «conflictes oblidats» s’emmarca en l'ntent de descentrar la mirada i posar el focus en situacions que s’escapen de la immediatesa i que requereixen ser visibilitzades perquè no caiguin en l’oblit. En aquestes pàgines que venen hi trobareu cinc articles extensos que ressegueixen les causes, el desenvolupament i els possibles esdeveniments futurs de cinc països en conflicte. Parlem d’Hondures, el Iemen, la República Centreafricana, el Sàhara Occidental i Myanmar. I ho fem de la mà d'autors que ho coneixen bé perquè hi han nascut, hi han viscut o hi han treballat durant temps en projectes de cooperació. 

Autor/a

Jesuïta i defensor de drets humans a Hondures. Director de Radio Progreso i de l'Equip de Reflexió, Investigació i Comunicació (ERIC), un centre comunitari de drets humans.

Doctor en Filosofia i Lletres i Llicenciat en Dret. Ha estat professor d’Antropologia Cultural a la universitat i, en la seva activitat política, parlamentari al Congrés dels Diputats durant cinc legislatures. Les seves àrees de dedicació han estat especialment la Unió Europea, els països mediterranis, el Magrib i el Pròxim Orient. Ha participat com a observador electoral a Rússia, països de l’Est i Territoris Palestins. A la Junta d’Andalusia va ser director general de Polítiques Migratorias i secretari general d’Acció Exterior. Finalment, Director de l’Institut Cervantes a Praga.

Fins a març de 2021 va ser Director d'Oxfam Intermón a República Centreafricana on ha treballat durant cinc anys. Enginyer de Telecomunicacions, el 2006 deixa el seu treball a Orange per incorporar-se al món humanitari de la mà del Servei Jesuïta al Refugiat, especialitzant-se en contextos de crisi. La vida el portarà al Txad, Moçambic, el Sudan del Sud i, finalment, a la República Centreafricana.
 

Coordinador de la Federació d’Associacions Catalans Amigues del Poble Sahrauí (ACAPS); vinculat al moviment de solidaritat amb el poble sahrauí des de l'any 2006 a través d'un intercanvi de joves catalans i sahrauís. Des d'aquest moment ha participat en l'associació "Gràcia amb el Sàhara" de Barcelona i amb la Federació ACAPS, primer en la junta directiva i ara treballant com a coordinador tècnic. També és membre del Consell Municipal de Cooperació Internacional de Barcelona com a representant del Districte de Gràcia.

Ajuda'ns a difondre la tasca de Cristianisme i Justícia    Col·labora