cultura i justícia"
Cristianisme i Justícia publica la memòria d’activitats del 2019
La memòria, dissenyada i maquetada per Sisè Segona, permet visualitzar tots els continguts que s’hi presenten fent clic a les imatges i títols.
La reconciliació
El treball per una cultura de la reconciliació ha estat central en l’oferta formativa i de reflexió del Centre. Com recorda el director, Xavier Casanovas, a la presentació de la memòria, “aquest treball, compartit amb la xarxa de Centres Fe, Cultura i Justícia, s’ha traduït en la reflexió interna del nostre seminari teològic, un curs per on han passat 120 persones amb vídeo-entrevistes als ponents i diverses publicacions específiques”. Destaca l’acte d’inauguració del curs 2019-20, “Podrem viure junts? Reconciliar contraris en un món de conflictes”, a càrrec del jesuïta i teòleg belga Jacques Haers.
55.639 publicacions distribuïdes bimensualment
És gràcies a la col·laboració econòmica de 9.253 persones particulars que és possible distribuir les publicacions, en català, castellà i anglès, a 117 països, sobretot a Espanya però també amb forta presència a Llatinoamèrica.
La gran majoria d’enviaments són Quaderns CJ i EIDES. En total, s’han publicat cinc Quaderns CJ, acompanyats per cinc Papers CJ, dos números d’EIDES, quatre llibres i una publicació de la Col·lecció Virtual.
Rècord de visites al Blog CJ i a la web
Cristianisme i Justícia supera les 400.000 visites anuals als seus dos espais digitals de referència. El 2019 ha estat també l’any amb més seguidors a les xarxes i amb més visualitzacions i subscripcions al canal de YouTube.
Nous projectes
El Grup de treball en Noviolència Cristiana de Cristianisme i Justícia ha presentat el projecte “Mou la noviolència”, un projecte pedagògic dirigit a infants, joves i adults que busca aprofundir en la noviolència com a mecanisme per a la resolució de conflictes.
El 2019 ha consolidat altres projectes i cicles ja tradicionals al centre. Per una banda, s’ha celebrat la desena edició del Cicle de cinema Ignasi Salvat, amb una mitjana de vuitanta assistents per sessió, i per altra, una nova edició dels Dilluns dels Drets Humans, amb la majoria de sessions disponibles en línia.
En aquests temps d’incertesa, el centre d’estudis busca consolidar la col·laboració de tantes persones que fan possible la seva feina i, al mateix temps, seguir ampliant projectes. Les visites al blog han augmentat un 150% en aquests darrers mesos, publicant gairebé dos articles diaris vinculats a la Covid-19 amb una mitjana de 2.500 lectures al dia. Es vol seguir apostant per allò digital i el curs vinent es presentarà un nou portal digital amb més contingut i nous formats. Alhora, des del juny del 2019 s’envien els quaderns amb un ensobrament de material orgànic. És una aposta per millorar la sostenibilitat i l’impacte ambiental, amb un cost elevat que cal recuperar.