cultura i justícia"
Artesanes i artesans d'una cultura de la reconciliació
Amb aquest títol l'àrea de Centres Fe-Cultura-Justícia (CFCJ) del sector Pastoral de la Província ha començat l'aproximació al que serà el seu àmbit de treball conjunt al llarg del curs: la cultura de la reconciliació. Ho ha fet en una jornada interna de treball que es va celebrar a la seu de Cristianisme i Justícia, a Barcelona, el divendres passat, 11 de gener.
Prenent el relleu a "Somiem la ciutat, la construïm junts", l'anterior treball compartit, la cultura de la reconciliació es presenta com un tema a aprofundir en el diàleg social i eclesial.
La jornada de divendres passat es va orientar com a formació exploratòria sobre la qual poder basar un primer coneixement de la temàtica. Tres persones expertes van oferir diferents punts de vista: Jesús María Alemany, del Seminari d'Investigació per a la Pau de Saragossa; Cécile Barbeito, de l'Escola de Cultura de Pau de la UAB i Galo Bilbao, investigador del Centre d'Ètica Aplicada de Deusto. Una mirada polièdrica que va aportar elements d'anàlisi des de la pràctica concreta, tant de processos de reconciliació com d'educació per a la pau.
Aquesta trobada serveix d'entrant per a elaborar un pla d'acció comuna en els més de 20 centres Fe-Cultura-Justícia de la Companyia de Jesús, treball que es durà a terme en la trobada de directors que se celebrarà els dies 22 i 23 de febrer a Madrid.
L'Àrea de CFCJ té com a finalitat ser xarxa d'espais de trobada per al diàleg entre la fe, la cultura i el treball per la justícia.