reconciliación

L'autor és F. Javier Vitoria, membre de l'equip de Cristianisme i Justícia

La paraula «reconciliació» és un terme polisèmic que pot ser abordat des de perspectives diverses: religiosa, ètica, política i jurídica. L’autor es centra en aquest text en la perspectiva religiosa i en la versió cristiana, situant-se clarament en la posició de les víctimes. D’allà en sorgeixen les preguntes que recorren totes aquestes pàgines: hi ha un Déu que reconciliï i ens reconciliï amb les víctimes del nostre món? Si és que sí, com és aquesta reconciliació?, en què consisteix?, com ens concerneix als cristians?

Aquest tema ocupa un lloc central a la reflexió del curs 2019-20

"Per una (contra)cultura de la reconciliació" és l'últim títol dels Quaderns CJ.

Més de 140 persones assisteixen al curs "Fonaments per a una cultura de la reconciliació"

El treball en el foment d’una cultura de la reconciliació ocupa un lloc central en la reflexió i la oferta formativa del Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia del curs 2019-20.

Un tema a aprofundir en el diàleg social i eclesial.

Amb aquest títol l'àrea de Centres Fe-Cultura-Justícia (CFCJ) del sector Pastoral de la Província ha començat l'aproximació al que serà el seu àmbit de treball conjunt al llarg del curs: la cultura de la reconciliació. Ho ha fet en una jornada interna de treball que es va celebrar a la seu de Cristianisme i Justícia, a Barcelona, el divendres passat, 11 de gener.

Prenent el relleu a "Somiem la ciutat, la construïm junts", l'anterior treball compartit, la cultura de la reconciliació es presenta com un tema a aprofundir en el diàleg social i eclesial.