Violència contra les dones. Com eradicar aquesta xacra global?

Segona sessió dels Dilluns dels Drets Humans amb Nadia Ghulam i Ruben Sánchez

La violència masclista és un fenomen global que comporta la més flagrant i continuada violació dels drets humans de les dones. Segons les Nacions Unides, la violència de gènere és la principal causa de mort entre les dones d’entre 15 i 44 anys a tot el món (cada any es produeixen uns 66.000 feminicidis, és a dir, assassinats de dones per raó de gènere). Però la violència física i/o sexual només és la punta de l’iceberg d’un fenomen molt complex que té unes profundes arrels culturals. Quines són les causes d’aquesta violència? Com es pot eradicar? Les administracions públiques desenvolupen les polítiques necessàries i destinen tots els recursos disponibles per garantir que les dones tinguin una vida lliure de violència? Com s’accentua aquesta violència en altres contextos socials?

En parlarem el proper dilluns 14 de novembre, a la sessió del cicle “Els dilluns dels Drets Humans”.

 

Violència contra les dones. Com eradicar aquesta xacra global?

Cicle de conferències Els dilluns dels Drets Humans

 

Nadia Ghulam, educadora social i coautora dels llibres El secret del meu turbant i La primera estrella del vespre

Rubén Sánchezpsicòleg, agent d'igualtat i formador en matèria de violència masclista.

Moderarà: Mireia Prats, reportera de TV3 i professora de periodisme a Blanquerna-URL.

 

Dia i hora: dilluns, 14 de novembre de 2016, a les 19:00h
Lloc: Cristianisme i Justícia (Roger de Llúria 13, Barcelona)

 

Entrada lliure – Retransmissió en streaming a www.cristianismeijusticia.net/en-directe

 

 

El cicle “Els dilluns dels Drets Humans”

Les conferències d’aquest cicle, que es porta a terme des de l’any 1998, tenen lloc un dilluns de cada mes, a les 19:00h a la seu del centre Cristianisme i Justícia (C/Roger de Llúria, 13 de Barcelona). L’objectiu és donar a conèixer, debatre i reflexionar sobre problemàtiques que comporten vulneracions o dificultats per als drets humans arreu del món. Hi  participen experts i persones o organitzacions que actuen en relació al tema que es tracta a cada sessió.

Les entitats organitzadores són Justícia i Pau, el centre d’estudis Cristianisme i Justícia i l’ONG Mans Unides, amb el suport de la Regidoria de Drets Civils de l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya. L’entrada és lliure i no és necessari inscriure’s. A més, les sessions es poden seguir en directe en streaming a www.cristianismeijusticia.net/en-directe.