Presentació oficial "Mou la noviolència"

Dilluns 9 de desembre a les 19h a Cristianisme i Justícia

El proper dilluns 9 de desembre tindrà lloc a la sala d'actes de Cristianisme i Justícia la presentació oficial del projecte Mou la noviolència. Es tracta d'un projecte d'incidència social per a donar a conèixer i educar en la cultura de la noviolència impulsat pel Grup de Treball en Noviolència Cristiana, i que compta amb el suport de l'ICIP (Institut Català Internacional per la Pau), l'Ajuntament de Barcelona, l'Espai Societat Oberta i NOVACT (International Institute for Nonviolent Action).

Una aposta pedagògica

Mou la noviolència és una aposta pedagògica per inciar processos de transformació i estratègies no violentes davant dels conflictes que vivim i que són inherents a la condició humana. Es pot aplicar a conflictes de tot tipus, de l'àmbit familiar, veïnal, social, laboral, escolar o polític, entre d'altres. Ofereix materials i recursos organitzats en dotze unitats didàctiques que contenen un vídeo i propostes pràctiques per al treball. Estan adaptats a diversos trams d'edat. Permeten dinamitzar sessions i activitats de formació per tal d'afrontar i transformar els conflictes des de la perspectiva noviolenta.

Tot el material és descarregbvle gratuïtament en català, castellà i angles i manté una perspectiva aconfessional. Això el fa ser vàlid per a qualsevol grup que hi estigui interessat, amb independència de la seva condició, pensament o religió.

S'adreça especialment a professionals del món educatiu tant formal com no formal, organitzacions socials, entitats i ONG's, col·lectius professionals, activistes, mediadors/es... el destinatari del material són les persones que seran encarregades de preparar i dinamitzar les sessions de treball i formació en noviolència amb la resta del grup.ç

Recursos pràctics i interactius

Entre els continguts s'hi pot trobar, per exemple, com funciona la violència i com desarmar-la, la importància de la creativitat i la transformació interior, o la necessitat de l'autocrítica i de buscar la visió més completa de la realitat per lluitar contra els fonamentalismes. Adverteix també dels errors més freqüents en intentar practicar la noviolència i dona criteris a tenir en compte per portar accions noviolentes, així com eines per gestionar la por, que és la que paralitza a la persona davant la violència. 

El material també ajuda a fer-se conscient de la violència cultural heretada, i els mites, que, des de petits, ens han inculcat sobre la violència justiciera. Aborda la qüestió de les religions i la noviolència, així com la violència de gènere. Una de les unitats està dedicada al món educatiu, amb eines especialment adreçades a aquest àmbit, que donen claus sobre com treballar els possibles conflictes dins l'escola.

En aquest cartell podreu trobar la informació de l'acte: