Inscripcions obertes a un nou curs ofert per la GOAC i Cristianisme i Justícia

El curs es basa en el llibre “Salir mejores” (Ediciones HOAC)

La pandèmia va posar al descobert molts interrogants en relació a la crisi socioambiental, el context internacional, la fiscalitat, el món del treball, la sanitat, l’educació, les cures o l’habitatge als barris. Per donar resposta a alguns d’aquests temes "Ediciones HOAC" va publicar a finals de 2022 el llibre "Salir mejores. Una hoja de ruta de emergencia", amb la participació de membres de l’equip de Cristianisme i Justícia.

Arran de la publicació del llibre, la GOAC i Cristianisme i Justícia han organitzat un curs en línia, sincrònic i gratuït, de deu sessions, sobre com la pandèmia ens ha afectat en diferents àmbits. La dinàmica del curs serà una exposició a càrrec dels diferents autors del llibre i un diàleg posterior amb les persones participants. Les sessions són de 19 h a 20 h.

El 13 d'abril tindrà lloc la inauguració del curs amb la sessió “Una anàlisi dels canvis internacionals”, i comptarà amb la intervenció d'Oscar Mateos; a continuació, el 27 d’abril, Dolors Comas-d’Argemir Cendra oferirà la sessió “Pandèmia i cures: les dones en primera línia”. Al maig estan previstes quatre sessions. “El debat dels impostos en el context postpandèmic”, el 4 de maig, amb Xavier Casanovas Combalia. El 10 de maig, “El món del treball després de la COVID”, amb la intervenció d'Albert Recio Andreu. El 18 de maig, “Crisi ecosocial, pandèmia i guerra”, a càrrec de Santiago Álvarez Cantalapiedra, i el 25 de maig, “Educació, COVID-19 i neoliberalisme”, amb Juan Francisco Garrido Jiménez. L’1 de juny, Nani Vall-llossera parlarà sobre “Salut, pandèmia i hospitalcentrisme”. El 8, “Desigualtat en l’habitatge i els barris”, amb Marta Domínguez Pérez. El curs s’acabarà amb la intervenció de Jesús Sanz Abad, el 15 de juny, amb la sessió “Quina nova normalitat? Anotacions sobre un horitzó postpandèmic”.

A més, el 20 d’abril a les 19 h es presentarà el llibre a Cristianisme i Justícia, en una sessió en format híbrid, presencial i en línia. Hi intervendran Jesús Sanz Abad, Nani Vall-llosera, Xavier Casanovas, Sonia Herrera i Berchmans Garrido.