El 2024 han col·laborat amb nosaltres 6.784 persones.
Comptem amb tu per seguir treballant en una reflexió que doti de sentit i convidi a una acció transformadora. Volem ser 7.000! Suma-t'hi!
 

Cristianisme i Justícia presenta la seva programació per al curs 2022-23

En col·laboració amb la Càtedra d’ètica i pensament cristià de l’IQS mirarem d'entendre què vol dir viure en una societat tecnocientífica

Com és habitual, Cristianisme i Justícia planteja la seva proposta formativa amb voluntat d’oferir claus de reflexió i interpretació del moment que vivim. I per això un dels temes que ens ocuparà serà l’impacte social i personal de la tecnologia. En el curs Ens salvarà la tecnologia? realitzat en col·laboració amb la Càtedra d’ètica i pensament cristià de l’IQS (Universitat Ramon Llull) mirarem d’entendre què vol dir viure en una societat tecnocientífica, defugint de l’enlluernament per la tecnologia, des d’una mirada crítica. Ho farem des de les diferents perspectives dels experts que acompanyaran el curs: Oriol Quintana, Albert Florensa, Georgina Curto, Joaquín Menacho, Carme Torras i Josep M. Lozano. Amb la seva ajuda posarem sobre la taula les implicacions ètiques, socials i també espirituals de la mentalitat tecnològica o del desenvolupament de la intel·ligència artificial, entre altres qüestions.

El context eclesial, enmig del procés sinodal, centrarà l’acte d’inauguració del curs 22-23, el proper 18 d’octubre, amb la teòloga Cristina Inogés que oferirà una ponència centrada en l’oportunitat que ens dóna el Sínode d’escoltar la veu dels exclosos en l’Església i les qüestions que ens plantegen.

En un moment de creixent secularització i pluralitat religiosa prenen relleu dues de les propostes d’aquest curs. Per una banda, el ja consolidat Curs d’Iniciació Teològica, que permet revisar els elements fonamentals de la proposta cristiana avui, des de la perspectiva pròpia de Cristianisme i Justícia i amb el guiatge del professorat de la nostra àrea teològica. I d’altra banda, el curs Les religions, saviesa que guareix, en col·laboració amb l’Espai Interreligiós de Migra Studium.

Com sempre, el centre presenta una molt variada oferta de cursos i seminaris sobre temes socials i teològics, alguns dels quals ajudaran a reflexionar sobre qüestions com la recerca de Déu en la modernitat, els Drets Humans, la perspectiva de gènere, o l’eliminació dels abusos sexuals, entre d’altres. D’altra banda, l’Aula Virtual compta amb una sèrie de cursos que es poden realitzar en qualsevol moment i que apunten a algunes de les qüestions fonamentals del treball de reflexió del centre, com els pobres en la teologia i l’espiritualitat cristiana, la crisi de les cures, la teologia feminista, l’experiència de Déu en el nostre món, la noviolència, o el coneixement de l’Islam per acostar-se als pilars principals d’aquesta religió.

I aquest any també hi ha novetat en dues de les activitats habituals del centre. Els dissabtes socials i els dissabtes teològics, s'ofereixen en un format mixt i es podran seguir tant presencialment com de forma online. 

Ampliació d’informació: