Cristianisme i Justícia presenta la memòria d'activitats del 2020

9.096 col·laboracions econòmiques han fet possible mantenir l'activitat del centre en un context excepcional

“Un any en el qual ens hem sentit més cridats que mai a donar resposta i a acompanyar els temps presents des de la reflexió”. Així defineix la presentació de la Memòria 2020 de Cristianisme i Justícia el que ha representat aquest any per al centre.

Malgrat que, com ha passat en tots els àmbits de la nostra vida, totes les activitats i propostes han hagut de ser repensades, el més important ha estat no deixar de reflexionar sobre el que ens estava passant. Així, el centre ha respost de manera ràpida i precisa als reptes que la pandèmia ens planteja amb diverses publicacions, com els quaderns El shock pandèmic d’Oscar Mateos, Covid-19, més enllà de la pandèmia de Joan Carrera, el llibre Diari d’una pandèmia o els papers Coronavirus: una sola humanitat, una vulnerabilitat compartida, de Jaume Flaquer, El virus de la desigualtat i la pandèmia de la pobresa, de José M. Vera i Postpandèmia: una oportunitat per a la fraternitat, que signa l’equip del centre.

També en aquest línia, durant els mesos de confinament més estrictes, Cristianisme i Justícia va posar en marxa els #DiàlegsExcepcionals, un conjunt de dotze trobades amb diverses persones properes per tal de donar una lectura social i teològica al moment.

Cal destacar que el context ha impulsat un salt de qualitat en el terreny digital, fent augmentar significativament el nombre d’activitats en línia. També ha estat un any de treball en la renovació de la imatge digital i del blog, que va culminar a principis de 2021.

L’entitat agraeix en la seva memòria la col·laboració econòmica de 9.096 persones que, amb les seves aportacions, permeten sostenir la reflexió, el compromís i l’esperança.

La Memòria 2020 recull l’activitat del centre durant l’any: publicacions, seminaris i cursos, actes públics o treball en xarxa amb altres entitats. Es pot descarregar aquí.