Catalunya i Espanya: entre el reconeixement i la negociació

15
Col·lecció Virtual
Data de publicació: 
Novembre 2018

El propòsit d’aquest treball és revisar les relacions entre Catalunya i Espanya des de la clau del reconeixement. La recerca de formes de reconeixement profund entre ambdues va definir el clima d’entesa i de pacte que va generar la Constitució Espanyola del 1978. Aquell clima s’ha anat deteriorant fins a arribar a la preocupant situació actual en què el reconeixement degradant podria arribar a imposar-se al profund. Els autors es proposen identificar alguns dels obstacles que impedeixen un diàleg real i que consideren que es troben en l’arrel del problema. Tot això amb la pretensió de contribuir a restaurar el reconeixement profund com a base per iniciar una negociació que, segons el seu parer, és l’única sortida al conflicte.

Autor/a

Jesuïta. Doctor en Economia (UB). Llicenciat en Teologia (FTC). Professor de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) i d’Anàlisi Social a ESADE. És membre de l'equip de Cristianisme i Justícia.

Doctor en Economia (U. Carlos III de Madrid), Becari "Marie Curie" a la Universitat de Munic (LMU), Master en Economia i Filosofia (LSE) i llicenciat en CC. Econòmiques i Empresarials (UPF). Professor i responsable de recerca a ESCI-UPF, i investigador del Centre Sector Públic-Sector Privat de l'IESE. Va treballar com assessor a l'Oficina Econòmica del President del Govern d'Espanya (2009-2011). Col·labora habitualment amb Funcas i la Fundación Cotec.

Ajuda'ns a difondre la tasca de Cristianisme i Justícia    Col·labora