Cap a un treball decent: repartir la feina al segle XXI

Comença el cicle “Els dilluns dels drets humans” amb un diàleg sobre el món laboral.

Aquest dilluns 8 d’octubre tindrà lloc la primera sessió d’aquest curs del cicle “Els dilluns dels drets humans”. Coincidint amb la celebració, aquest diumenge, de la Jornada Mundial Pel Treball Decent, la primera sessió d’aquest del cicle es dedicarà precisament a la precarització que darrerament pateix el món laboral.

Cap a un treball decent: repartir la feina al segle XXI

El proper 2019 farà 100 anys de l’aprovació de la jornada laboral de 8 hores a Espanya. Des d’aleshores s’han produït molts avenços en els drets laborals, però en els últims anys, el món laboral s’ha precaritzat. La riquesa s’ha concentrat, el treball informal s’expandeix i està mal remunerat i la revolució digital augura un futur amb menys llocs de feina i mal repartits. Quin model econòmic és necessari en ple segle XXI per tal de garantir el dret a un treball digne i decent per a tothom? És viable repartir la feina disponible mantenint tots els drets?

Comptarem per abordar aquests qüestions amb Alba Hierro Fabregat, coordinadora de la FESC (Fira d’Economia Solidària de Catalunya) i tècnica de “Pam a Pam” (Mapa col·laboratiu de l’Economia Social i Solidària a Catalunya); i Paco Ramos, director d’Estratègies per al Foment de l’Ocupació de Barcelona Activa. El diàleg estarà moderat per Ignasi Aragay, periodista i director adjunt del diari Ara.

Vintena edició del cicle

Aquest cicle de xerrades sobre els drets humans compta ja amb una llarga trajectòria. Durant aquest curs arriba a la seva vintena edició. La iniciativa es va iniciar l’any 1998, en commemoració del 50 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans i des de llavors s’ha mantingut de forma ininterrompuda. Les sessions tenen lloc el primer dilluns de cada mes i l’objectiu és donar a conèixer, debatre i reflexionar sobre problemàtiques que comporten vulneracions o dificultats per als drets humans arreu del món. Hi  participen experts i persones o organitzacions que actuen en relació al tema que es tracta a cada sessió.

Les entitats organitzadores són Justícia i Pau, el centre d’estudis Cristianisme i Justícia, Mans Unides, Càritas Diocesana de Barcelona i el Grup de Juristes Roda Ventura, amb el suport de d’Ajuntament de Barcelona – Direcció de Serveis de Drets de Ciutadania i Diversitat.

 

Propera sessió:

“Cap a un treball decent: repartir la feina al segle XXI”

Dia i hora: dilluns, 8 d’octubre, a les 19:00h
Lloc: Cristianisme i Justícia (Roger de Llúria 13, Barcelona)

 

Entrada lliure – Retransmissió en streaming a www.cristianismeijusticia.net/en-directe