EIDES

Laura Rius i Pau Vidal acompanyen aquest any el Recés

Jesús, amb Tu tot és el títol amb el que s’ofereix aquest any el Recés a la Ciutat a l’Església del Sagrat Cor, al carrer Casp de Barcelona. El conduiran Laura Rius, responsable de l’Escola Ignasiana d’Espiritualitat (EIDES-Cristianisme i Justícia) i Pau Vidal, jesuïta i delegat de la Companyia de Jesús a Catalunya.

Són els autors del quadern "L'espiritualitat ignasiana, avui" d'EIDES

Al quadern L'espiritualitat ignasiana, avui, publicat recentment dins de la col·lecció Ajudar d’EIDES (Escola Ignasiana d’Espiritualitat), Mariola López Villanueva i Xavier Melloni ens expliquen per què per a ells l’espiritualitat ignasiana segueix sent significativa avui. Fa pocs dies, convidats per Cristianisme i Justícia, van protagonitzar un diàleg sobre aquesta qüestió, moderats per Pau Vidal, que signa el pròleg del quadern.

Presentació de "Escritos esenciales de jesuitas del siglo XX"

L'editorial Mensajero, dins de la col·lecció Manresa, acaba de publicar la primera antologia d'escrits de jesuïtes que van contribuir a la transformació de l'espiritualitat ignasiana durant el segle XX.

Mariola López i Xavier Melloni ens expliquen per què segueix plenament vigent

EIDES, l’Escola Ignasiana d’Espiritualitat, ens presenta dues mirades contemporànies sobre Ignasi i la seva espiritualitat. Mariola López Villanueva i Xavier Melloni comparteixen, en el darrer quadern EIDES, per què per a ells l’experiència d’Ignasi de Loiola de fa més de 500 anys i l’espiritualitat que se’n deriva segueixen sent plenament significatives avui.

EIDES convoca un grup de persones per compartir experiències de discerniment apostòlic en comú

Per tercer any consecutiu l'Escola Ignasiana d'Espiritualitat (EIDES-CJ) convoca a Barcelona un grup de 16 persones de perfils i procedències diferents (laics, religiosos, sacerdots, persones provinents de diferents carismes eclesials) amb el desig de compartir experiències de discerniment apostòlic en comú (DAC) i avançar junts en el camí de la sinodalitat i el reconeixement del Senyor a la vida quotidiana.

Laura Rius Porta es posa al capdavant de l'àrea d'espiritualitat

L’Escola Ignasiana d’Espiritualitat (EIDES) comença aquest curs amb relleu a la direcció. Laura Rius Porta es posa al capdavant d’aquest centre de reflexió i formació de l’àrea d’espiritualitat de Cristianisme i Justícia, substituïnt en Pau Vidal SJ. 

El grup s’ha apropat aquest any a l’empremta que Ignasi deixava en Arrupe

“Parafrasejant a Sant Ignasi de Loiola, podem afirmar que el seminari intern EIDES (Escola Ignasiana d’Espiritualitat) d’aquests dos darrers cursos ha nodrit els que n’hem participat més pel que n’hem rebut que pel que hem donat”, en paraules dels mateixos membres del seminari.

12 joves són els protagonistes del quadern número 100 de la col·lecció Ajudar d’EIDES

Joves i Espiritualitat, coordinat per Glòria Andrés, recull les sis converses que van mantenir dotze joves i en les que parlen, en un clima de confiança i des de l’experiència personal, dels seus itineraris de fe, de l’espiritualitat, i de com la viuen en la quotidianitat i el seu entorn proper. 

No és en absolut una radiografia sobre els joves i l’Església si no senzillament la veu de joves que parlen en primera persona. Tenen en comú que coneixen l’espiritualitat ignasiana o hi estan vinculats, però no tots són cristians ni creients.  

Un camí guiat per l’impacte dels Exercicis Espirituals i l’espiritualitat ignasiana en la vida de les persones

La sala d’actes del centre d’estudis Cristianisme i Justícia va quedar petita per acollir un merescut reconeixement i homenatge al jesuïta Josep M. Rambla, coincidint amb la presentació dels seus darrers llibres. Un acte que ha tingut com a centre l’agraïment al mestratge del P. Rambla i allò al què ha dedicat bona part de la seva trajectòria com a jesuïta: l’impacte dels Exercicis Espirituals i l’espiritualitat ignasiana en la vida de les persones.

Nou quadern de la col·lecció EIDES escrit per Franz Jalics.

Han estat molts els mestres o místics cristians que expliquen els efectes de la pregària contemplativa, però no la manera com fer-la. El P. Jalics ha omplert aquest buit amb una proposta que va néixer d’una experiència personal de detenció i aïllament durant la dictadura argentina. En aquest quadern, que comença amb una magnífica introducció de Xavier Melloni, explica com el seu “camí” contemplatiu de pregària enllaça amb la pràctica dels Exercicis ignasians.