El 2024 han col·laborat amb nosaltres 7.067 persones.
Comptem amb tu per seguir treballant en una reflexió que doti de sentit i convidi a una acció transformadora. Ja som més de 7.000! Suma-t'hi!
 

De la postveritat a la postdemocràcia

El sociòleg Robert Fishman i la periodista Neus Tomàs participen a la propera sessió del cicle “Els dilluns dels Drets Humans”.

Darrerament, la política sembla convertida en un pur espectacle o una lluita descarnada pel poder. Constatem un procés de debilitament general de la qualitat democràtica dels sistemes polítics occidentals, mentre creixen i arriben al poder nous lideratges populistes, sobre la base de discursos demagògics i basats en la por, impulsats per la manipulació de la informació per arribar a l’opinió pública.

Internet i les xarxes socials han adquirit una enorme influència i el periodisme independent i rigorós sembla haver entrat en crisi. Com caldria configurar aquest nou context comunicatiu cap a la conformació d’una democràcia de qualitat i respectuosa dels drets humans?

Abordarem aquestes qüestions dilluns vinent, 14 de gener, a la primera sessió de l’any del cicle “Els dilluns dels drets humans”. Comptarem amb Robert Fishman, doctor en sociologia per la Universitat de Yale i professor de ciències polítiques a la Universidad Carlos III de Madrid. És autor de “Voces de la democracia”, sobre la qualitat de la vida pública a España.; i Neus Tomàs, subdirectora de eldiario.es i directora de Catalunya Plural. El diàleg estarà moderat per Laura Aznar Llucià, sociòloga i periodista, que forma part de l’equip de Crític.

Vintena edició del cicle

Aquest cicle de xerrades sobre els drets humans compta ja amb una llarga trajectòria. Durant aquest curs arriba a la seva vintena edició. La iniciativa es va iniciar l’any 1998, en commemoració del 50 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans i des de llavors s’ha mantingut de forma ininterrompuda. Les sessions tenen lloc el primer dilluns de cada mes i l’objectiu és donar a conèixer, debatre i reflexionar sobre problemàtiques que comporten vulneracions o dificultats per als drets humans arreu del món. Hi  participen experts i persones o organitzacions que actuen en relació al tema que es tracta a cada sessió.

Les entitats organitzadores són Justícia i Pau, el centre d’estudis Cristianisme i Justícia, Mans Unides, Càritas Diocesana de Barcelona i el Grup de Juristes Roda Ventura, amb el suport de d’Ajuntament de Barcelona – Direcció de Serveis de Drets de Ciutadania i Diversitat.

 

Propera sessió:

“De la postveritat a la postdemocràcia”

Dia i hora: dilluns, 14 de gener, a les 19:00h
Lloc: Cristianisme i Justícia (Roger de Llúria 13, Barcelona)

 

Entrada lliure – Retransmissió en streaming a www.cristianismeijusticia.net/en-directe