culture & justice"
Herències i llegats
T'agradaria que el teu suport a la missió del nostre centre perduri en el temps?
Si vols mantenir viu el compromís amb la promoció del pensament fe i justícia, t’oferim una opció de col·laboració que et permetrà continuar ajudant quan ja no hi siguis. Inclou la Fundació Lluís Espinal - Cristianisme i Justícia al teu testament i ens comprometem a destinar allò que ens deixis a continuar fent possible la nostra missió.
Si vols incloure la Fundació Lluís Espinal - Cristianisme i Justícia al testament com a hereva o beneficiària d’un llegat, et recomanem seguir els passos següents:
Contacta amb nosaltres
Si necessites més informació o tens qualsevol dubte, contacta amb nosaltres.
Des de Cristianisme i Justícia et podem oferir suport jurídic i ajudar-te amb les gestions.
Preguntes més freqüents
Pots fer que la Fundació Lluís Espinal - Cristianisme i Justícia sigui hereva, cohereva o legatària del teu patrimoni:
- Hereva universal: si vols deixar tots els teus béns a Cristianisme i Justícia.
- Cohereva: si vols deixar tots els teus béns a diferents hereus, podent establir un percentatge per a cadascun d’ells.
- Legatària: si vols deixar un bé en concret a Cristianisme i Justícia, com una quantitat concreta de diners, un immoble, etc.
En qualsevol dels tres casos, és convenient deixar-ho per escrit davant de notari, especificant les dades fiscals de l’entitat (Fundació Lluís Espinal - Cristianisme i Justícia, amb CIF G59697458 i domicili social al carrer Roger de Llúria, 13, 08010 Barcelona).
Pots fer-nos hereus de tots o d’una part dels teus béns o llegar-nos-en un en concret: diners en efectiu, béns mobles i immobles o valors financers, en funció de les teves circumstàncies i desitjos. No cal que sigui un gran patrimoni, qualsevol aportació suma per fer possible la missió de CJ.
Tots els béns que rebi Cristianisme i Justícia es destinaran exclusivament a mantenir la missió del centre a través dels projectes que realitza:
- l'enviament gratuït de publicacions a més de 30.000 persones arreu del món
- l'organització d’actes, cursos i activitats al voltant del diàleg fe i justícia
- l'aposta per nous formats de comunicació (web, blog, xarxes socials) que ens permetin fer arribar el nostre missatge a més persones
L’opció més recomanable per tal que en tinguem coneixement és que ens ho comuniquis prèviament (pots trucar-nos al 933 172 338 o bé escriure’ns a llegats@fespinal.com).
Després de la defunció, ens ho pot comunicar el marmessor/a, en cas que n’hi hagi, o la resta d’hereus del teu testament. Alhora, el notari encarregat de realitzar el testament està obligat a comunicar-nos la deixa de l’herència després de la defunció.
Incloure a Cristianisme i Justícia al teu testament en cap cas perjudicarà els teus hereus forçosos o legítims (és a dir, aquells que per imperatiu legal tenen dret a rebre part de l’herència), ja que la normativa legal estableix que es pot fer una donació a una entitat sempre que es respecti el que pertoca per llei als hereus. Ells rebran la part que els correspon i tu podràs decidir com repartir la resta del patrimoni.
Sempre que ho desitgis podràs modificar el teu testament. Si decideixes afegir Cristianisme i Justícia com a beneficiària, només has de contactar amb el notari per sol·licitar el canvi. El testament nou i més recent serà el que tindrà validesa a partir d’aquest moment.
La part d’herència que atorguis a Cristianisme i Justícia quedarà exempta de pagar l’impost de successions i donacions, ja que es tracta d’una organització sense ànim de lucre.
És una manera fàcil i ràpida de deixar clars els teus desitjos quan ja no hi siguis i de fer més pràctics els tràmits de la família a l’hora de repartir el patrimoni.
Si no realitzes el testament, cal fer una declaració d’hereus i, en cas que no n’hi hagi, tots els béns s’assignaran a l’Estat o a la Comunitat Autònoma corresponent.
En una herència, l'hereu succeeix al testador en la titularitat dels seus béns, però també dels seus deutes. En altres paraules, ocupa la posició del testador en drets i obligacions, ja sigui en solitari o amb els altres cohereus. En canvi, en un llegat, el legatari adquireix béns concrets (per exemple: una quantitat de diners, un immoble...).