CIE

Presentació a Barcelona i a Madrid del quadern "Els CIE: instruments de sofriment inútil"

Els Centres d’Internament d’Estrangers (CIE) són instruments de sofriment inútil, que causen un greu impacte psicològic i social en les persones que són internades. El centre d’estudis Cristianisme i Justícia acaba de presentar a Barcelona i a Madrid el seu darrer quadern, que signa Laura Zanón, i que analitza les conseqüències que té en la vida de les persones haver passat per un Centre d’Internament d’Estrangers (CIE), com a conseqüència de la mala gestió dels centres, les vulneracions de drets que s’hi produeixen i les mancances en l’assistència de tipus social.

Aquesta és la quarta edició de la vetlla que pretén solidaritzar-se amb la situació dels interns, denunciar les condicions de vida i privació de llibertat que suposen els CIE, i demanar-ne el seu tancament.

Gairebé diàriament, inclosos dissabtes i diumenges, alguna persona del grup de voluntaris de la Fundació Migra Studium s'atansa fins a la Zona Franca, creua el control policial per donar resposta a alguna de les 360 peticions de visita que hem rebut al darrer any. No poden oferir gran cosa, però si una estona de conversa i acompanyament, davant una situació de gran tensió i desorientació. Els interns no entenen per què sense haver comès cap delicte se'ls tingui retinguts en unes condicions que tenen més de presó que de qualsevol altra cosa.

“Tu i jo som legals. Per què ell i ella no?” de Carol Sentís és el treball guanyador de la cinquena edició del Premi Josep M. Pañella.

La Carol Sentís, alumna de Jesuïtes Lleida-Col·legi Claver va decidir canviar el tema del seu treball de recerca de Batxillerat després de participar en un camp de treball organitzat a Barcelona per la Fundació Migra Studium i preguntar-se què passa dins dels Centres d'Internament d'Estrangers (CIE). El 15 de novembre la Carol recull a Bellvitge el Premi Josep M.