Xerrades i tallers itinerants

Aquesta és una proposta de Cristianisme i Justícia per adaptar l'oferta formativa a les vostres necessitats específiques, ja sigui en format presencial o format en línia. Especialment dirigit a grups, escoles, formació de professors, equips de voluntaris, entitats i parròquies.

Per a concretar aquestes o altres possibilitats poseu-vos en contacte amb nosaltres especificant les característiques de la vostra demanda.

Contacte: cursos@fespinal.com

 

Conversió ecològica

Per als creients la present crisi medioambiental no pot ser una cosa secundària. Hem d'anar passant de comprendre el repte per a poder situar-nos - afectiva i efectivament - en una posició nova, hem de fer l'experiència de la conversió ecològica

José I. García Jiménez sj

El shock pandèmic… I ara què?

La pandèmia ens ha permès un minut de lucidesa? O més aviat ha estat una reafirmació de totes les dinàmiques negatives de la nostra societat (desigualtats, egoismes…). 

Oscar Mateos

Hostilitat o hospitalitat?

Ens cal un discurs realista sobre el que suposa viure l’hospitalitat avui a casa nostra, als nostres barris i ciutats. Ens hi va la convivència..

M. del Carmen de la Fuente (Fundació Migra Studium)

Introducció a la perspectiva de gènere des d’una mirada creient

Oferirem una panoràmica de la situació de les dones al món i revisarem quin paper juga i pot jugar el cristianisme en la lluita per la igualtat.

Sonia Herrera

Viure amb menys per a viure millor

A partir del quadern nº 214 s’intenta esbrinar què tenen en comú les propostes d’alternatives socials i econòmiques de caràcter ecològic i «decreixentista» que qüestionen el sistema capitalista actual. També que entenem per ecologia integral a la llum de l’encíclica Laudato si’.

Joan Carrera

La justícia que brolla de la fe

En quina mesura la fe pot inspirar la lluita transformadora per un món més just? En quina mesura la lluita per la justícia alimenta la nostra fe i la fa més evangèlica? En la fe i la justícia seguim trobant una inspiració en un món marcat per la desesperança i la polarització. 

Maria del Carmen de la Fuente

Entendre i comprendre l’islam

L’Islam és una religió molt present en la nostra societat però no del tot coneguda. Aquest taller ofereix la possibilitat de formació per conèixer, entendre i comprendre la realitat dels musulmans a Catalunya, així com les polítiques públiques adequades per a la seva integració

Jordi López Camps

Drets humans, encara?

En la situació actual podem parlar encara de Drets humans universals? Com fer-ho? A partir del quadern n. 222 us proposem una reflexió sobre aquesta qüestió.

Josetxo Ordóñez