Habitatge

15 Abril 2020

Parlar del dret a l’habitatge vol dir anar més enllà de les quatre parets que conformen una casa i implica altres drets associats a la persona: sentir-se segura i no poder ser desallotjada en qualsevol moment, tenir les necessitats bàsiques cobertes, no haver de viure en zones contaminades ni perilloses... La meitat de la població mundial viu a les ciutats i una majoria ho fa sense infraestructures ni serveis adequats. Aquest Paper no està escrit des de la teoria sinó des de l’experiència i el contacte directe amb els assentaments que, encara avui, hi ha a la ciutat de Barcelona.

30 Novembre 2004

“Els pobres ens evangelitzen”. Set són els testimonis que la Fundació Arrels ens presenta en aquest quadern. Testimonis reals de persones que viuen al carrer, de persones que no han tingut la sort d’altres, éssers humans que viuen al marge d’una societat que moltes vegades els defuig i no els comprèn. Com asseveren molts voluntaris, el contacte amb aquests testimonis ha estat per a les seves vides font d’un sentit i una plenitud que no buscaven en acudir-hi, però que han rebut “de més a més”. Que són com “el tresor amagat” de què parlen els evangelis.

31 Octubre 2007

Salvador Busquets, director de la Fundació Arrels, coneix de prop les realitats de la marginació i de les polítiques que en aquest moment s'apliquen. Afirma amb bon criteri que la solidaritat personal existeix, enmig de tant egoisme, i que també hi ha possibilitats econòmiques, malgrat l'injust de les estructures, sobretot en èpoques de bonança. L’autor descriu la problemàtica de les persones en situació de sense sostre, i la resposta social que rep i ha de rebre  aquest col·lectiu.

30 Novembre 2006

En aquest quadern l'autor – especialista de Dret públic i antic adjunt del Síndic de Greuges de Catalunya- fa un diagnòstic de la situació de l'habitatge en el nostre entorn. Presenta el fort desequilibri entre els pisos de propietat i els de lloguer, les raons de l'augment de demanda d'habitatge, els factors que determinen el preu final... Després d'aquesta anàlisi, presenta algunes possibles polítiques per a facilitar l'accés a l'habitatge.